dimecres, 1 de novembre del 2017

Carles Puigdemont denuncia a Brussel·les la manca de democràcia i el biaix de la Justícia a l’Estat espanyol.


En una roda de premsa multitudinària el president Puigdemont explica que és a la “capital d’Europa” per denunciar la politització de la justícia espanyola i per fer evident davant del món el greu dèficit democràtic de l’Estat espanyol.



“Els problemes polítics es resolen votant. El govern espanyol respectarà el resultat de les eleccions del 21D si es dona una resultat favorable a les forces independentistes? Vull un compromís clar per part de l’Estat” va dir el president Puigdemont en la seva compareixença



El president de la Generalitat Carles Puigdemont, va comparèixer al Press Club de Brussel·les acompanyat d’Antoni Comin, Joaquim Forn, Meritxell Serret, Dolors Bassa, Clara Ponsatí i Meritxell Borràs, consellers del seu govern per, des del cor d’Europa, explicar les raons per les quals s’ha desplaçat a Brussel·les. En una sala abarrotada de mitjans de comunicació, el president Puigdemont va explicar que no era a Brussel·les per demanar asil polític, sinó que el que pretenia era explicar des de la capital d’Europa que una vegada constatat que el diàleg amb el govern espanyol era impossible i després d’haver suspès la declaració d’independència per obrir un marc de diàleg, i d’haver sigut testimonis de la violència contra les persones que exercien el seu dret al vot i la impunitat que gaudia l’extrema dreta, després de les querelles contra líders nacionalistes catalans i contra alts càrrecs de l’administració catalana, tot plegat els ha portat a adoptar un pla de treball on la prioritat és evitar la violència i continuar demanant un diàleg que per els catalans és prioritari.

“Soc aquí per poder actuar amb llibertat; no volem escapar de les nostres responsabilitats davant la justícia però volem garanties jurídiques; el govern legítim ha de continuar treballant però necessita fer-ho amb llibertat” ha explicat Puigdemont. “Hauríem pogut optar per forçar a funcionaris fidels a una disputa per l’hegemonia, però hem preferit evitar el confrontament. Si el govern espanyol vol anar a un escenari de violència no ens hi trobarà”

To seguit Carles Puigdemont va fer referència a les querelles imposades per la Fiscalia de l’Estat que va qualificar de d’extremament agressives contra el govern català, amb peticions de més de 30 anys de presó, fiances abusives, o presó preventiva. “Volem denunciar la politització de la justícia espanyola i fer evident davant del món el greu dèficit democràtic a l’Estat espanyol” va afegir. Tot seguit es va preguntar si el govern espanyol respectaria el resultat de les eleccions del 21D si torna a guanyar l‘independentisme.

El president Puigdemont va tornar a demanar a la comunitat internacional i en particular a l’europea que reacciona davant la causa de Catalunya, basada en els mateixos valors que fonamenten a la Unió Europea: pau, llibertat, expressió lliure, democràcia, diàleg... “la democràcia és la eina que ens fa invencibles” va dir en un missatge especialment dirigit als catalans a qui va demanar un reconeixement als consellers del seu govern, i un pensament per a les seves famílies. “Us demano que els hi doneu el màxim suport” va reblar. Carles Puigdemont va acabar la seva compareixença  fent un prec: “evitar que el bloc del 155 esclafi les institucions catalanes; les pròximes eleccions estan en aquesta lògica i és en el terreny de la democràcia on sempre hem guanyat”.

Les reaccions de la justícia espanyola han estat immediates: El Tribunal Suprem ha cridat a Carme Forcadell  i a la Mesa del Parlament per declarar, mentre l’Audiència Nacional ho ha fet amb Carles Puigdemont i tots els seus consellers. Com que Puigdemont i quatre dels seus consellers són a Bèlgica, sembla que han demanat declarar des d’allà. Les comunicacions per comparèixer davant dels jutges les han rebut d’un dia per l’altre, atès que el dia 1 de novembre és festiu

Caldrà veure com reacciona la justícia espanyola davant d’aquest escenari. El que ja s’ha vist és la reacció dels fatxes que ahir al vespre varen anar a “rebre” al conseller Forn i a la consellera Bassa, increpant-los i amenaçant-los fins el punt que han hagut d’intervenir els Mossos d’Esquadra per assegurar la seva protecció. Això ha succeït a l’aeroport de Barcelona als voltants de les 11,30 de la nit, a l’arribada de Brussel·les on havien acompanyat al president Puigdemont en la seva compareixença.


Caldrà seguir esperant nous esdeveniments, però tal com es van produint els fets, i pels missatges que es van rebent, sembla clar que ens toca resistir... resistir... i resistir...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada