dilluns, 6 de febrer del 2017

Avui la Justícia espanyola ha dut a la democràcia a judici



50.000 persones es concentren al Passeig Lluís Companys de Barcelona per fer arribar a l’expresident Mas, l’exvicepresidenta Ortega i l’exconsellera Riga el seu escalf: NO ESTEU SOLS! Cantava la multitud


 


Com sempre la bilis del PP s’ha posat de manifest:
Rafael Català ministre de Justícia espanyol:  "la mobilització de suport a Mas, Ortega i Rigau és un numeret impropi d’una societat democràtica".
Xavier Garcia Albiol (PPC): "la mobilització ha estat absolutament minoritària".
Pablo Casado, vicesecretari de comunicació del PP: "la Catalunya real a aquesta hora estava treballant".




Els mitjans de comunicació internacionals s’han fet ressò d’aquesta nova prova de força de l’independentisme



Avui la democràcia a Europa ha viscut un dia trist. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estat testimoni del judici contra la democràcia. Avui, 6 de febrer l’expresident Mas, l’exvicepresidenta Ortega i l’exconsellera Rigau, han comparegut i s’han assentat al banc dels acusats. Un fet gravíssim que evidencia una vegada més la baixa qualitat democràtica de l’Estat espanyol, que considera delicte posar les urnes perquè els ciutadans opinin, que promou la “judicialització” de la política, i que advoca per la submissió del poder judicial a l’executiu. Tres aspectes crucials a l’hora de definir el nivell democràtic d’un país. Això és Espanya, entre moltes altres “qualitats”.

La concentració de suport a Mas, Ortega i Rigau ha estat un èxit de participació. 50.000 persones s’han ajuntat a les 8,15 de matí un dilluns feiner del mes de febrer amb fred i vent. Tot i això la gent ha aguantat estoicament l’arribada dels encausats i ha pogut seguir les seves declaracions gràcies a uns altaveus col·locats al mig del passeig. L’esdeveniment, el judici però també l’ampli suport ciutadà han estat recollits pels mitjans internacionals i entre aquests:

Euronews, Político, Al Jazeera, Reuters,The Guardian, BBC, The Telegraph, Irish Times, Le Monde, Le Figaro, Liberation, Eirope 1, TV5 Monde, Le Parisien, Radio France International, La Repubblica, La Stampa, Duetshe Welle, The Washington Post, The New York Times, ABC News, Rusia Today, la Libre Belgique, i un llarg etc,

A destacar que en la seva declaració Mas, Ortega i Rigau només han volgut respondre a les preguntes dels seus advocats, i que Artur Mas ha estat interromput pel president del tribunal en alguna ocasió en la que Mas donava més explicacions de les que se li havien demanat.


Com sempre en aquests situacions les imatges diuen molt més clarament el que ha estat la jornada, de manera que els deixa amb unes quantes imatges que reflecteixen la il·lusió de la gent, els seus somriures, i la tranquil·litat amb que ha transcorregut el dia.  

  























Jo també hi era...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada