diumenge, 20 de març del 2016

El president de la Generalitat Carles Puigdemont s’adreça al món.


Aquests últims temps el procés independentista avança lentament... però sembla que amb pas segur.
 

Gràcies a aquestes iniciatives el procés català va guanyant adeptes dins i fora de Catalunya
 


Aquests dies ha estat notícia que el president de la Generalitat Carles Puigdemont ha estat entrevistat per cinc diaris europeus de molt prestigi, en els que s'ha donat a conèixer com a president de Catalunya, i on a més a explicat al món en quin estat es troba el procés independentista català.

Els cinc diaris són el britànic “Financial Times”, el francès “Le Monde”, el diari alemany  “Süddeutsche Zeitung”, el “Corriere de la Sera” italià. I el portuguès “Diario de Noticias”. Tot i que l’entrevista ha estat conjunta cada un d’a           quests diaris ha destacat el que li ha semblat més significatiu com a titular. Així el Financial Times destacava que “Catalunya pot separar-se sense l’acord de Madrid”. Per Le Monde la frase a destacar en el titular era “les catalans no esperaran cinc o deu anys més”. Per la seva part el Corriere de la Sera italià titulava “Catalunya a Madrid: doneu-nos el referèndum i votarem  sí al govern”. El diari portuguès  Diario de Notícias agafava la mat4eix línia que els italians titulant “Catalunya no pot donar suport a un projecte polític que no contempli un referèndum”. Per la seva banda l’alemany Süddeutsche Zaitung deia “Lluitar contra les dificultats” fent referència als que intenten impedir que a Catalunya es celebri un referèndum en el que els catalans puguem decidir amb tota llibertat que és el que volem pel nostre país.

Aquesta nova posada en escena del problema català per part de la Generalitat s’ha pogut dur a terme malgrat les innombrables traves i dificultats que el govern espanyol posa amb la finalitat de evitar que els catalans puguem explicar al món quina és la nostra situació front el govern espanyol. Tot i així l’equip de Raül Romeva s’ha mogut amb habilitat per poder aconseguir aquesta fita de que cinc diaris europeus de primera línia es facin ressò del conflicte català, i de la nostra voluntat de voler fer un referèndum. Així queda clar qui són els demòcrates i els que no ho són.

Tanmateix les iniciatives del president Puigdemont no acaben aquí. També hem sabut que el president català s’ha dirigit per carta al comissari europeu per la immigració en la que mostrava la plena disponibilitat de Catalunya per acollir 4.500 refugiats,  dels quals Catalunya està ja preparada per rebre’n 1.800. En el seu escrit el president Puigdemont explica que “donar una solució per aquests milions de persones que fugen de la guerra no només és un deure legal internacional, sinó que també és una obligació  moral per a tots nosaltres...”. En la seva carta Puigdemont explica també que el conseller d’Afers Exteriors (minister en anglès) Raül Romeva està a la disposició del comissari per avançar en aquesta iniciativa del govern català. L’escrit de Puigdemont a les autoritats europees d’immigració ha caigut molt malament a Madrid, on la vicepresidenta del govern i becària de Rajoy ha muntat en còlera, a la sortida del consell de ministres d’aquest passat divendres. Les seves reaccions han estat més pròpies d’una criatura en plena rebequeria que no pas d’un membre del govern. 

El president Puigdemont i l'ambaixador
britànic a Madrid
Per altre banda, el president Puigdemont ha rebut al Palau de la Generalitat a l'ambaixador britànic a Madrid, en el marc d'aquestes iniciatives per internacionalitzar la situació Catalana, tot i que el motiu "oficial" que s'ha donat per explicar la trobada era la presentació a Puigdemont del nou cònsul general a Barcelona. Com es pot veure el govern català està prenent tot un seguit d’iniciatives amb al voluntat que tot el món, però sobretot Europa coneguin la situació de Catalunya en la seva pugna amb  el govern espanyol per aconseguit la independència. En aquest sentit val a dir que el president Mas, tal i com li va encomanar el president Puigdemont, ja està duent a terme contactes internacionals, i tal com ell mateix ha explicat en una entrevista ja té algun viatge programat a l’estranger per contribuir a fer contactes amb persones influents en la creació d’opinió a nivell internacional.

Es dur veure passar els dies sense masses notícies positives en favor de la independència; tant de bo algun dia aquesta complicada i poc engrescadora espera ens sigui llargament compensada i Catalunya pugui assolir al seva llibertat plena.             



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada