dissabte, 23 de gener del 2016

El govern espanyol en funcions recorre al TC la creació de la conselleria d’Acció Exterior


La becària en funcions del president en funcions del govern espanyol en funcions, ho va anunciar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres en funcions
 

També varen presentar recurs contra  la comissió d’estudi creada al Parlament de Catalunya  sobre el Procés Constituent.



Tot i estar en funcions el govern espanyol aplica fil per randa el que Rajoy havia anunciat quan va saber que a Catalunya a l´últim moment hi havia acord per investir un president de la Generalitat, “no en deixaré passar ni una”. Tot i així sembla que finalment no presentaran recurs per la fórmula utilitzada pel president Puigdemont el dia de la seva presa de possessió.

El govern espanyol, recordem una vegada més que està en funcions, continua amb la seva creuada per  impedir que els catalans puguem decidir que volem ser com a poble. Continuen emparrats en la seva monomania de pensar que qui ha de decidir quin ha de ser el futur de Catalunya els correspon a ells. És la postura clàssica dels colonitzadors sobre les colònies que han conquerit. Aprofitar-se tant com poden d’elles, i impedir els seu desenvolupament nacional.

Sembla però que el govern català aquesta vegada no farà cap cas del que pugui decidir el Tribunal Constitucional i continuarà com si res, aplicant les polítiques que en matèria d’Acció Exterior cregui convenient. Així ho va manifestar ahir Neus Munté, que es va refermar en la constitucionalitat de la conselleria, i va lamentar una vegada més els esforços continuats del PP i el govern espanyol per “judicialitzar” la política en tot allò referent a Catalunya.  Aquest “modus operandi” del PP es veu a més desqualificat pel fet de la parcialitat del TC. En els últims temps i en afers polítics no hi ha hagut cap sentència del TC a favor dels interessos de Catalunya cosa que demostra ben clarament la parcialitat d’aquest Tribunal i la dependència dels seus membres de les ordres rebudes de “más arriba”.

De fet, el TC és el braç executor del govern espanyol, i per tant no té autoritat moral per impugnar res del que es faci a Catalunya. Seria ben diferent si el TC hagués demostrat amb fets la seva imparcialitat, però això no ha succeït mai, des que va fallar la famosa sentència de l’Estatut en la que els criteris i raonaments jurídics van deixar pas als interessos polítics d’una de les parts en conflicte: el PP.

Per tant un TC no legitimat a causa de la seva descarada parcialitat, no pot intervenir en la vida política catalana per que li manca autoritat moral per a fer-ho. El TC avui només pot imposar la seva voluntat a Catalunya amb “manu militari”, però en cap cas ho podrà fer amb el respecte dels catalans. Ells mateixos l’han aniquilat.  


Es curiós observar tanta diligència en el govern espanyol quan tenen una situació política gens envejable. En aquests moments, després del resultat de les eleccions espanyoles del 20D, no està gens clar qui podrà formar govern. El PP sembla que tot i haver guanyat les eleccions no té el suport necessari per assegurar la presidència a Mariano Rajoy, però el PSOE està en una situació encara pitjor, i els convidats de pedra Ciudadanos i Podemos només podran servir de comparses perquè o bé el líder del PP o el del PSOE acabin sent investits presidents del govern. Tot plegat ben curiós: a Madrid no s’entenen entre ells, però quan es tracta de actuar contra la colònia que se’ls vol rebel·lar, llavors es posen ràpidament d’acord. I tot té una explicació; si Catalunya assoleix la independència, l’Estat espanyol resultant tindrà liquiditat per poder pagar els sou a aquesta colla de polítics? Molt em temo que no. Ara, l’altivesa de la becària de Rajoy anunciant que recorreran al TC la creació del Departament d’Acció Exterior no té preu.            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada