dimecres, 18 de desembre del 2013

Ciutadans i PPC boicotegen els pressupostos de la Generalitat pel 2014

Enrabiats pel fet que els partits catalanistes s’han posat d’acord per la data i la consulta, han actuar tant antidemocràticament com han pogut


En veure que Catalunya està emprenent seriosament el camí per marxar d’Espanya, es treuen la careta, se’ls veu el llautó i mereixen el menyspreu que tota societat deu als que traeixen la terra que els ha vist néixer.



Espanya no perdona que els partits catalans s’hagin posat d’acord per tal de determinar una data i una pregunta per consultar al poble de Catalunya el seu futur. Hi ha hagut aquests dies moltes reaccions que han deixat clar l’odi ancestral que els espanyols (en general) tenen contra Catalunya i contra qualsevol cosa que pugui estar relacionada amb els catalans. En l’últim post en aquest blog, ja vaig explicar la reacció de la conferència episcopal espanyola sobre el tema, però és que a més hi ha hagut manifestacions públiques de líders polítics espanyols, insultant la intel·ligència i situant-se clarament del costat dels totalitarismes al negar al catalans el dret a votar.  Dirigents populars, socialistes, del partit d’UPyD, tertulians, periodistes, mitjans de comunicació etc., tots contra una cosa tan democràtica com votar. Per tant és evident que per negar l’exercici de la democràcia a un poble, per negar-li a una societat el poder emetre un vot sobre el seu futur, només pot ser materialitzat per gent plena d’odi, que perd el nord i el sentit comú i es deixa arrossegar per la víscera ancestral i cavernícola del anticatalanisme dels espanyols.

El contuberni dels totalitaris espanyols s'està gestant
als passadissos del Parlament
L’actitud que avui han tingut el PPC i Ciutadans és doncs el reflex d’aquesta realitat exposada en el paràgraf anterior. Han demanat un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries  sobre la constitucionalitat del pressupost que demà havia de ser aprovat al parlament de Catalunya. També han recorregut l Llei d’acompanyament del mateixos. Amb aquest acció retarden el procés d’aprovació del pressupost un més, i per tant obliguen a prorrogar els pressupostos actuals fins que el Consell hagi emès el seu dictamen, i el Parlament pugui tornar a votar  els pressupostos a finals de gener com molt aviat. El motiu de la queixa no és altre que els pressupostos de la Generalitat pel 2104 inclouen una partida d’una mica més de 5 milions d’€ per fer la consulta, i això atempta contra l’essència pura de l’espanyolisme més anacrònic. 

Cal tenir en compte que el dictamen que emeti el Consell de Garanties Estatutàries no obliga al govern, que el tindrà en compte o no. Ja ho veurem. Tanmateix està clar que la mesura endegada pel PPC té només la finalitat de posar pals a les rodes, atès que tal com ha reconegut el sinistre ministre del govern espanyol, el Sr. Montoro, la mesura empresa pel seu partit a Catalunya és de curt recorregut. Tan curt que el conseller Mas Colell, ha considerat que tot i ser una complicació afegida ens en sortirem.

El conseller Mas Colell confía a sortir-se'n tot i els pals a
les rodes de PPC i Ciutadans
La mesura adoptada per aquests partits espanyolistes tindrà tanmateix efectes negatius per l’economia catalana. D’entrada tots els nous impostos i taxes incorporats al pressupost no es podran aplicar fins que aquests no hagin estat aprovats formalment al Parlament, i per tant els ingressos previstos pel 2014, es veuran afectats per aquesta recaptació que no es podrà formalitzar. Tindrà a més altre efectes nocius per la societat, atès que la Llei d’acompanyament dels pressupostos  preveia el que es coneix com l’amnistia energètica  per la qual les companyies no podran tallar els subministrament de serveis bàsics (aigua, electricitat, gas) durant els mesos de gener a març a aquells que no tinguin recursos. Per tant  Ciutadans i PPC estan actuant clarament en contra dels socialment més dèbils.

Es curiós observar les contradiccions d’aquests partits espanyolistes que no tenen cap mena de credibilitat per qualsevol observador neutral i mínimament informat. Fa un any, el govern va haver de prorrogar el pressupost per que no hi havia manera que el sinistre Montoro (mireu que n’ha fet de mal aquest home), no havia determinat quin seria finalment el dèficit autoritzat als comptes de la Generalitat. Mare de Déu la que van organitzar els Millo, Cañas, Sanchez Camacho, Ribera i companyia. En canvi, ara, per 5 milions d’€ ells paralitzen un pressupost a tot Catalunya, i no els cau la cara de vergonya! Increïble: això només ho poden fer els que porten l’ADN de la “relaxing cup...”          



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada